fbpx
Сьогодні
Фото 09:55 23 Жов 2022

Екснардеп Богуслаєв отримав підозру: авіадвигуни компанії "Мотор Січ" знайшли в збитих гелікоптерах рф

English version here

Фото: Oksana Parafeniuk for The Washington Post via Getty Images

Екснардепа В'ячеслава Богуслаєва, почесного президента компанії "Мотор Січ", підозрюють у незаконному постачанні авіадвигунів для російської штурмової авіації

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу СБУ.

Силовики підтвердили інформацію про затримання президента АТ "Мотор Січ" та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства.

ЗМІ: Співробітники СБУ затримали президента

Як повідомляють у пресслужбі, їм оголошено підозру в колаборації та пособництві державі агресору.

За матеріалами слідства, ці посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех", яка є одним із головних виробників озброєнь для збройних сил росії.

Богуслаєв, арешт СБУ

Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Наголошують, що отримані двигуни загарбники використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу:

  • Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан";
  • КА-52 "Алігатор";
  • Мі-28Н "Нічний мисливець".

Встановлено, що відповідні зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Богуслаєв, арешт СБУ

Це підтверджено численними фактами знищення цих ворожих бойових вертольотів нашими захисниками, зазначає СБУ.

Богуслаєв, арешт СБУ

Для обходу встановлених обмежень на торгівлю з рф організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи і Східної Азії.

Саме ці компанії відправляли "замовлення" українському виробнику нібито для потреб зарубіжної сторони.

Богуслаєв, арешт СБУ

Проте після одержання військової продукції "посередники" переправляли її до росії. Також ворог використовував своїх іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин.

Зазначається, що в ході розслідування співробітники Служби безпеки встановили всіх організаторів оборудок, задокументували їх злочинні дії та проводять комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, як писала Рубрика,  22 жовтня Служба безпеки України затримала почесного президента компанії "Мотор Січ", екснардепа В'ячеслава Богуслаєва.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: