fbpx
Сьогодні
16:16 18 Жов 2022

В українській розвідці повідомили, що Гіркін більше потрібний для суду в Гаазі, ніж Україні

Командир диверсійного загону Ігор Гіркін («Стрєлков»)

Терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) більше потрібен для міжнародного суду в Гаазі, ніж Україні

Про це в інтерв'ю Обозревателю сказав керівник головного управління розвідки МО генерал-майор Кирило Буданов, пише Рубрика.

"Він (Гіркін – ред.) є важливим носієм інформації, і перш за все – для міжнародного кримінального судочинства. В принципі, як то кажуть, він клієнт Гааги", зазначив очільник ГУР.

Буданов наголосив, що наразі відомо одне з його місцезнаходжень.

"Він вже прибув на територію окупованої України, всього іншого давайте зачекаємо. Шанси є.

До речі, цікавий факт: крім того всього шлаку, який надсилають на той номер телефону, з'явилися кілька людей з абсолютно реальними пропозиціями, і це було досить для мене цікаво. Давайте подивимося", наголосив розвідник.

Буданов запевнив, що управління української розвідки знайде 100 тисяч дол., "аби допомогти нашим колегам із Гааги".

Довідка

Ігор Гіркін (Стрєлков) – колишній офіцер фсб. Він очолював "міністерство оборони днр". Також Гіркін є обвинуваченим у справі про збиття літака рейсу MH17 й оголошений у міжнародний розшук.

Колишній працівниу фсб, якого також називають Стрєлков, неодноразово визнавав, що брав активну участь у процесі окупації Криму росією.

Правоохоронні органи України відкрили проти Гіркіна справи за тероризм, порушення суверенітету та територіальної цілісності України, тортури та навмисні вбивства, порушення законів і звичаїв війни.

Як писала Рубрика, Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату 100 тисяч доларів за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон.

Нагадаємо, раніше раніше окремі українці зібрали 50 тисяч доларів як нагороду за полоненого Стрєлкова.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: