fbpx
Сьогодні
19:29 18 Жов 2022

Радник Ердогана заявив, що наразі немає передумов для зустрічі Зеленського та путіна

Фото: УП

Радник президента Туреччини Ібрагім Калін вважає, що наразі передумов для зустрічі Володимира Зеленського та володимира путіна, яку не раз намагався організувати Реджеп Таїп Ердоган, немає.

Таке Калін заявив в інтерв'ю турецькому каналу A Haber.

"Запрошення нашого президента все ще в силі. Після рішення про анексію путін прихильно ставиться до зустрічі, а українська сторона правильно каже, що ми не будемо зустрічатися до припинення анексії", – сказав радник Ердогана.

Він підкреслив, що будь-яке вирішення конфлікту між Києвом і москвою має бути досягнуте з дотриманням принципу територіальної цілісності України.

"Туреччина – єдина країна, яка докладає зусиль і закликає до рішення. Існує підхід, за якого потрібно зламати росії руки й крила і зменшити її силу. Це лише продовжить війну", – вважає Калін.

Лідер Туреччини неодноразово заявляв, що сподівається організувати зустріч президентів росії та України для переговорів. Водночас після анексії чотирьох українських областей наприкінці вересня Зеленський підписав указ, який забороняє будь-які переговори з путіним.

Як відомо, Туреччина офіційно відкидає рішення росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: