fbpx
Сьогодні
13:45 17 Жов 2022

Україна потребує захисту неба над енергооб'єктами, – міністр енергетики

English version here

Фото: iclub.energy

Зранку у понеділок росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру в Дніпропетровській області, Сумській області та в місті Києві. Знову знеструмлені як побутові споживачі, так і промислові підприємства.

Про це повідомив у Facebook міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Знову знеструмлена і працює на дизель-генераторах Запорізька атомна електростанція. Адже пошкоджено підстанцію, з якої живилась єдина лінія, що поєднує ЗАЕС з українською енергосистемою.

Росіянам виявилось мало розбивати лише саму лінію, аби знеструмлювати атомну станцію. Тепер вони випробовують нашу здатність швидко відновлювати електропідстанції", – заявив міністр.

"Такий ядерний шантаж країни-терориста не має залишитись без відповіді світової спільноти! Україна потребує захисту неба над своїми енергетичними об'єктами!", – наголосив Галущенко.

Також він закликав усіх українців зміеншити споживання електроенергії протягом дня, а особливо – у години вечірнього піку – ‪з 17-00‬ до 23-00.

"Це допоможе відновити та підтримувати стабільність енергосистеми, яку так намагаються зруйнувати росіяни", – пояснив він.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: