fbpx
Сьогодні
14:13 13 Жов 2022

Україна спостерігає за діями білорусі і до наступу готова, - Наєв

English version here

Україна постійно спостерігає за подіями у білорусі та станом на зараз готова до можливого нового наступу з цієї території

Про це заявив Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ефірі національного єдиного марафону новин.

Командувач розповів, що рівень військової загрозиз боку рб вимірюється відповідною чисельністю, складом військ і їх бойовим потенціалом. При цьому щось міряється числами, а щось міряється мірилом ефективності.

"Накопичення відповідних сил і засобів росії спільно зі збройними силами республіки білорусь буде створювати загрозу повторного наступу у північній оперативній зоні, зокрема, на місто Київ.

Але рівень цих військових загроз постій вимірюється нашими партнерами, зазначена інформація своєчасно нам надається, і ми як професійні військові так само реагуємо на зростання рівня цієї військової загрози – вживаємо заходів, щоб наші війська були у відповідній чисельності з необхідним озброєнням, військовою технікою і необхідним більш високим бойовим потенціалом.

Ми до наступу з боку республіки білорусь станом на зараз готові", наголосив Наєв.

Командувач зазначив, військові розуміють, що ті війська, які накопичуються на території Білорусі, будуть підвищувати їхню ступінь готовності і агресивності по відношенню до України.

Відповідно військове командування також буде нарощувати і українські сили та засоби.

Наєв пояснив, що на початку повномасштабного вторгнення ворог швидко просунився на Київщині та Чернігівщині, бо всі загрозливі напрямки прикривалися Збройними силами України у штатах мирного часу. ЗСУ вели боротьбу з переважаючими силами ворога.

Але після мобілізації чисельність ЗСУ стала такою, що наступ був запинений. А в подальшому захисники вигнали окупантів з Київської, Чернігівської та Сумської областей.

Він вкотре наголосив, що станом на 13 жовтня ситуація на півночі України "повністю контрольована, і ЗСУ "повністю готові" до можливого нового наступу.

Нагадаємо, що 12 жовтня в МВС заявили, що у разі вторгнення з півночі ворог отримає відсіч безпосередньо на кордоні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: