fbpx
Сьогодні
21:31 12 Жов 2022

Укренерго повідомило, що стабілізувало енергоживлення Києва та центральних областей

Фото Reuters

"Укренерго" стабілізувало енергоживлення Києва та центральних областей України.

Про це повідомляє пресслужба компанії у Телеграмі.

"Укренерго" стабілізувало енергоживлення Києва та центральних областей України. Сьогодні ввечері є велика ймовірність, що нам не доведеться вводити примусові обмеження споживачів в цих регіонах. Але, аби це стало можливим, необхідно, щоб рівень споживання в енергосистемі перестав зростати", – ідеться в повідомленні.

Споживачів просять прямо зараз підходити до споживання електроенергії ощадливо: вимикати зайві електроприлади вранці та ввечері, коли споживання електроенергії найбільше. Це знизить навантаження на мережі і полегшить роботу енергетиків, які відновлюють їх.

"Останні ракетні обстріли пошкодили чимало енергетичного обладнання, і ми продовжуємо його відновлювати. Роботи дуже багато. Масштаби та складність пошкоджень в різних регіонах відрізняються, тому десь нам потрібно більше часу. Через це поки що, на жаль, залишаються графіки аварійних обмежень в Харківській, Сумській та Полтавській областях", – ідеться в повідомленні.

Довідка

Жителі Києва та Київської області у вечірні години 11 жовтня зменшили споживання електроенергії на 25%, при цьому із загального об'єму скорочення споживання лише 5% припало на добровільні дії.

Зранку 10 жовтня росія здійснила масований ракетний удар по всій території України: було випущено більше сотні крилатих ракет та безпілотників. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

У 11 та 12 жовтня ворог продовжив обстріли.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: