fbpx
Сьогодні
19:03 12 Жов 2022

У Херсонській області наразі вже звільнені 75 населених пунктів

Фото: WIKIMAPIA.ORG

На Херсонщині наразі, за офіційними даними, 75 населених пунктів вже звільнені від російських загарбників.

Про це повідомив в ефірі "Суспільного" начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

"На Херсонщині від російських загарбників на сьогодні звільнених підтверджених 75 населених пунктів. Тільки за жовтень Збройні сили України повернули під жовто-блакитний прапор 29 населених пунктів", – каже Янушевич.

Він відзначив, що наразі необхідно зберігати інформаційну тишу, але треба щодня чекати на гарні новини.

Що стосується стану інфраструктури на деокупованих територіях, то Янушевич назвав ситуацію жахливою – дуже багато зруйнованих будинків, шкіл, лікарень, дитсадків, зруйновані лінії електропередач, трансформаторні підстанції, газогони, водогони, котельні.

"Люди залишилися без води та світла", – каже начальник ОВА.

Завдання влади – одразу після деокупації населених пунктів приступати до налагодження сталої життєдіяльності. Одна з ключових проблем – відновлення електропостачання, працюють бригади Херсонобленерго, каже начальник ОВА.

Як він зазначив, процес складний, спочатку працюють вибухотехніки і лише потім – енергетики.

За його словами, станом на 24 лютого в нині деокупованих населених пунктах проживало понад 19 тисяч людей, а зараз залишається близько 7 тисяч.

Янушевич зазначив, що населення на деокупованих територіях отримує гуманітарну допомогу від благодійних і міжнародних організацій.

Він звернувся до жителів області з проханням не поспішати та не повертатися на цьому етапі у деокуповані населені пункти, адже їх обстрілює ворог.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: