fbpx
Сьогодні
14:43 12 Жов 2022

На Херсонщину окупанти доправили інструкторів для "Shahed-136": іранці базуються у Залізному порту та Гладівці, – ЦНС

На окуповані території Херсонщини та Криму російські загарбники привезли іранських інструкторів на для запусків дронів-камікадзе Shahed-136

Про це пише пресслужба Центру національного спротиву.

"За даними підпілля, іранці базуються в населених пунктах Залізний порт, Гладівці (Херсонська область) та Джанкої (Крим).

Вони навчають росіян користуватись дронами-камікадзе, й безпосередньо контролюють запуск дронів по українських цивільних об'єктах, зокрема удари по Миколаєву та Одесі", зазначили у повідомленні.

Також наголошують, що іранські інструктори базуються у приміщеннях, які росіяни захопили під час окупації.

Нагадаємо, в Ірані офіційно заперечують постачання росії безпілотників, які вона активно використовує у війні. Наразі кожного дня атакуючи ними регіони України.

Зазначимо, в ISW вважають, що використання росією іранських безпілотників Shahed-136 навряд чи істотно вплине на хід війни.

Зі слів Зеленського, російська федерація у четвер завдала ударів по українських містах іранськими безпілотниками, які застосовує щодня, та ракетами.

Як повідомляла Рубрика, на Миколаївщині українські повітряники "приземлили" за ранок 9 дронів "Shahed-136".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: