fbpx
Сьогодні
19:29 11 Жов 2022

Маск говорив із путіним перед твітом про "мирний план для України", - ЗМІ

Стверджується, що Ілон Маск безпосередньо спілкувався з президентом росії володимиром путіним, перш ніж опублікувати пропозицію припинити війну в Україні, яка передбачала б постійну передачу території росії.

Про це повідомляє Vice.

У листі, надісланому підписникам Eurasia Group, Ян Бреммер написав, що генеральний директор Tesla Маск сказав йому, що путін "готовий до переговорів", але тільки якщо Крим залишиться російським, якщо Україна прийме форму постійного нейтралітету, і Україна визнає анексію росією Луганська, Донецька, Херсону та Запоріжжя.

За словами Бреммера, Маск сказав, що путін сказав йому, що ці цілі будуть досягнуті "не дивлячись ні на що", включаючи потенціал ядерного удару, якщо Україна вторгнеться в Крим, який росія анексувала в 2014 році.

Бреммер написав, що Маск сказав йому, що "треба зробити все, щоб уникнути такого результату".

Довідка

Минулого тижня Маск опублікував по суті ті самі тези у Twitter, хоча він запропонував переробити референдуми на анексованих територіях, які Україна та Захід розкритикували як фальшиві голосування, під наглядом ООН.

На початку цього року Маск викликав путіна на одиночний бій і сказав, що він спілкувався з путіним через відеоконференцію минулого року, не згадуючи про цей нещодавній чат із російським президентом.

Він став популярним в Україні на ранніх етапах війни, розмістивши свої інтернет-термінали Starlink, щоб підтримувати зв'язок з армією країни після вторгнення росії.

Бреммер написав, що Маск заявив, що відмовив українському запиту активувати Starlink у Криму.

За даними британської газети Financial Times, українські сили повідомили про проблеми з підключенням, оскільки вони продовжують свій контрнаступ на території, які раніше були під контролем російських військ на сході та північному сході країни.

Маск відповів, розкритикувавши повідомлення FT, заявивши, що те, що відбувається на полі бою, є "засекреченим".

Відповідь України на пропозицію Маска про мир у Твіттері була лаконічною – один дипломат сказав йому "відчесатися", а президент України Володимир Зеленський опублікував власне опитування у Твіттері.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: