fbpx
Сьогодні
15:15 09 Жов 2022

Путін намагається змусити Лукашенка відкрито вступити у війну, - розвідка

Фото: З відкритих джерел

Президент росії володимир путін схиляє лідера Білорусі олександра лукашенка до відкритої участі у війні проти України

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм пресслужби ГУР.

Пресслужба розвідки цитує представника ГУР МО України Вадима Скібіцького, який про це заявив у програмі військового телебачення України "Під прицілом".

"Ми бачимо заходи, які проводяться рф, щоб змусити керівництво Білорусі вступити у відкриту війну. Постійно проводяться зустрічі путіна й Лукашенка, де обговорюється це питання, і путін намагається схилити Лукашенка до цього рішення.

На сьогодні, за даними воєнної розвідки України, біля нашого кордону зосереджено 6 батальйонів. Це і механізовані батальйони, це і батальйони повітряно-десантних військ так званого командування сил спеціальних операцій.

Наскільки довго буде така ситуація – це буде залежати від того як будуть розвиватися події на фронті і взагалі, як будуть розвиватися події у війні росії проти нашої держави", наголосив Скібіцький.

Нагадаємо, що у МЗС України повідомили, що Білорусь викликала українського посла та звинуватила Україну у нібито підготовці удару по території Білорусі.

МЗС вважає це можливою частиною російського плану провокації.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас пов'язав звинувачення Білоруссю України в нібито підготовці нападу зі зміною тактики росії у повномасштабній війні.

Посол США Бриджит також відреагувала на заяву уряду Лукашенка, що Україна готує напад на Білорусь.

"З'ясуймо, хто ж на кого нападає:

  • росія порушила суверенітет України та завдає ударів, які вбивають чоловіків, жінок і дітей, поки вони сплять,
  • Білорусь дозволяє використовувати свою територію для підтримки вторгнення росії в Україну", наголошує посол США в Україні у своєму повідомленні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: