fbpx
Сьогодні
13:14 07 Жов 2022

На Херсонщині ЗСУ звільнили ще 29 населених пунктів

Фото: WIKIMAPIA.ORG

На Херсонщині площа звільненої українськими захисниками території зросла з 400 кв км до 500 кв км. Наразі йдеться про 29 нових звільнених населених пунктів.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини" повідомила керівник об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, інформуючи про нові звільнені населені пункти на Херсонщині.

"Контрнаступ просувається, і наше заглиблення по різних напрямках продовжується. Вивільнені території зросли з 400 до 500 кв км, і цей процес триває. Населених пунктів … 29, 11 з них ми назвали. Зустрічають люди наших визволителів з теплом у серці, зі співанням гімну, підняттям прапорів і зі сльозами щастя на очах", – розповіла Гуменюк.

За її словами, на цих територіях вже починається буденна робота: збирається інформація про обставини, в яких проживали люди, доказова база для поповнення матеріалів справи для трибуналу.

"Безчинства окупантів і на херсонських територіях також зафіксовані і будуть передані у відповідні міжнародні інстанції", – запевнила Гуменюк.

Інформуючи про спроби загарбників налагодити логістику на Херсонщині, вона зазначила, що російські війська дійсно намагаються використовувати альтернативні переправи, однак навіть сили природи цьому протистоять. Завдяки погоді і штормовим вітрам навіть Дніпро не дає налаштувати поромні переправи, не дає переправляти баржі.

"Там, де ушкоджені мости, неможливе їх використання, вони все ж таки намагаються це зробити за допомогою альтернативних способів ремонту, які не гарантують безпеку, але вони готові йти на такі ризики, аби підтягнути якісь запаси боєприпасів і зброї", – зазначила Гуменюк.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: