fbpx
Сьогодні
16:10 06 Жов 2022

Зустріч у Празі є сигналом москві, – прем'єр-міністр Нідерландів

Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що зустріч у Празі є сигналом москві осуду російської агресії та протистояння жахливій війні.

Про це він сказав сьогодні у Празі нідерландським ЗМІ перед початком неформального саміту ЄС та першого засідання ЄПС у складі 44 країн.

"Якщо москва побачить у цьому об'єднанні всіх країн, які виступають проти російської агресії, то це саме той сигнал, який ми хочемо надіслати. путін побачить в цьому сигнал від усіх країн, що виступають проти росіїської агресії, чинять опір цій жахливій війні з усією твердістю", – наводить слова Рютте NOS.

Як повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС, який у перший день роботи розгляне ініціативу створення Європейської політичної спільноти.

Як очікується, в обговоренні візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Другий день саміту, власне, засідання Європейської Ради, буде присвячені розгляду усього комплексу питань, що пов'язані із російською агресією проти України, включаючи продовження підтримки України у її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: