fbpx
Сьогодні
11:37 04 Жов 2022

Суд росії оштрафував "Місіс Крим" та її подругу за виконання проукраїнської пісні

"Місіс Крим — 2022" Ольгу Валєєву російський судо оштрафував на 40 тисяч рублів за пісню "Ой у лузі червона калина"

Про це пише видання "Медуза".

Також зазначили, що її подруга отримала 10 діб арешту. Окрім того у мережі з'явилося відео, де жінки на камеру просять вибачення.

"Медуза" повідомляє, що жінок визнали винними у "дискредитації збройних сил рф" та "пропаганді символіки екстремістських організацій".

У Telegram-каналі російського міністерства внутрішніх справ в окупованому Криму згодом з'явився відеозапис, на якому жінки перепрошують за виконання пісні.

Раніше Валєєва та її подруга виклали в Instagram відео, на якому виконували пісню "Червона калина", сидячи на балконі, що привернуло велику увагу російської громадськості.

Сама Валєєва пост уже видалила, заявила, що "не знала про сенс пісні" та попросила перестати "писати їй образи в соцмережах".

Довідка

Пісня "Ой у лузі червона калина" колись виконувалася січовими стрільцями, а після російського вторгнення стала одним із символів України.

Трек набрав популярності й за кордоном після того, як лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк виконав його в центрі Києва зі зброєю в руках.

російські пропагандистські ЗМІ називають цю пісню "гімном українських націоналістичних формувань, зокрема заборонених у рф".

Це вже не перше подібне покарання. У середині вересня в Криму притягли до відповідальності 6-х організаторів та гостей весілля, де заспівали "Червону калину".

У серпні на півострові заарештували діджея, який увімкнув у барі кліп на пісню "Дике поле" із зображеннями на підтримку українських військових.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: