fbpx
Сьогодні
10:43 29 Вер 2022

Правда має значення: група Єрмака-Макфола пояснила чому росію треба визнати державою – спонсором тероризму

English version here

Фото: ОПУ

Міжнародна робоча група з питань санкцій проти рф розробила п'ятий документ на тему "Справа про визнання російської федерації державою – спонсором тероризму"

Про це інформує Рубрика посилаючись на пресслужбу Офісу Президента.

Як зазначають, у цьому документі докладно пояснюються суть та особливості передбаченого американським законодавством статусу "країна – спонсор тероризму".

Експерти робочої групи спрогнозували ризики та запропонували потенційні стратегії пом'якшення багатьох із них.

У документі наводяться фактичні дані, що підтверджують відповідність дій рф визначенню "тероризм". На практиці злочини росії в Україні фактично більші, ніж "спонсорування тероризму".

Тому що головним виконавцем цих терористичних актів є російські збройні сили, ключова інституція російської держави.

"Вид, масштаби та мета навмисного, політично мотивованого насильства, яке росія застосовує проти українських некомбатантів, шокують. Держсекретар США має визнати російську федерацію державою – спонсором тероризму. Аналогічний крок має зробити уряд Канади", зазначили у ОПУ.

Експерти детально описують основні наслідки:

  • обмеження на проведення транзакцій,
  • втрата суверенного імунітету,
  • вторинні санкції,
  • індивідуальні санкції,
  • символічний вплив.

"Таке визнання посилить тиск з метою включення росії до чорного списку групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF).

Визнання також обмежить допомогу від Сполучених Штатів та від організацій, членом яких є США:

  • буде заборонено весь експорт і продаж зброї;
  • ще більше посилиться контроль над експортом, реекспортом і передачею товарів подвійного використання;
  • будуть запроваджені додаткові фінансові обмеження.

Присвоєння такого статусу росії полегшило б і дало змогу США накласти вторинні санкції на третіх осіб, які здійснюють операції з російською державою та суб'єктами приватного сектору.

Надавши рф статус держави – спонсора тероризму, Сполучені Штати та їхні союзники можуть накласти фінансові й торговельні санкції на будь-яку державу, яка продовжить співпрацювати з росією.

Така загроза вторинних санкцій збільшить імовірність дотримання вже наявних санкцій, таким чином посиливши їхню ефективність.

Присвоєння такого статусу значно підвищило б рівень контролю з боку міжнародних контрагентів за багатьма російськими юридичними та фізичними особами приватного сектору. Потенційні ділові партнери мають бути особливо уважними у своїй належній перевірці та процедурі "Знай свого клієнта" (KYC)…

Враховуючи високу ціну за свідчення про терористичні акти та бездіяльність у відповідь, санкційна група Єрмака-Макфола вважає, що переваги від присвоєння російській федерації статусу держави – спонсора тероризму більші за ризики, які можна пом'якшити", підкреслили у ОПУ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: