fbpx
Сьогодні
20:18 28 Вер 2022

Підрозділи ППО України збили 22 дрони "Shahed-136" з 32-х, які випустили росіяни

Підрозділи української ППО збили 22 дрони-камікадзе із 32-х, які російські загарбники випустили по території південних областей.

Про це повідомила на брифінгу в Military Media Center керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Із 20 вересня зафіксовано застосування понад 30 таких дронів по нашій зоні відповідальності… Співвідношення збиття і влучання не на користь дронів: 22 було збито силами протиповітряної оборони ЗСУ, і тільки 10 досягли влучення. Причому й не всі влучання були результативними, деякі дрони влучали просто в лінію узбережжя", – зазначила Гуменюк.

За її словами, ворог вдався до масового застосування дронів-камікадзе тому, що це "обходиться дешевше, ніж ракети. Це нова зброя, якій, ворог сподівається, ми не можемо протидіяти. Але можемо і ефективно".

За її словами, військові фахівці за уламками вивчають тактико-технічні характеристики дронів-камікадзе "Шахід-136" іранського виробництва, які в рф маркують як "Герань-2", для визначення способів протидії.

Населенню варто знати, що ці безпілотники видають характерний шум, схожий на звук мопеда чи бензопили, і в разі їх появи в небі треба пройти в укриття, а також триматись подалі від адмінбудівель чи об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: