fbpx
Сьогодні
09:35 24 Вер 2022

Зеленський підписав указ про створення 20 військових адміністрацій на окупованій Луганщині

 У 20-ти тимчасово окупованих населених пунктах Луганської області Президент Володимир Зеленський наказав створити нові військові адміністрації

Про це йде мова у відповідному указі, який опублікували на сайті глави держави, Телеграм голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

Згідно з указом президента, військові адміністрації утворять:

  • у місті Старобільськ, Щастя, Сватове,
  • а також у низці селищ та сіл у Старобільському, Щастинському та Сватівському районах.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай пояснив, що створення військових адміністрацій дозволить швидко ухвалювати рішення після деокупації підпорядкованих їм територій.

Відтак очільник області назвав укази Зеленського щодо військових адміністрацій "екстреним заходом задля порятунку людей, десятки тисяч яких входять в зиму без світла, газу, опалення".

Нагадаємо, що у багатьох інших містах, зокрема Лисичанську, Сєвєродонецьку, Кремінній, Рубіжному та інших, військово-цивільні адміністрації були створені раніше.

Ситуація у Луганській області

Раніше повідомляли, що українські військові зачистили та повністю взяли під контроль селище Білогорівка в Луганській області. Це перший звільнений населений пункт області після її майже повної окупації росіянами в липні.

Гайдай наголошував, що в передчутті масштабної деокупації Луганщини варто запастися терпінням. На його думку, цей процес буде значно важчим, ніж на Харківщині, адже ефекту несподіванки вже не буде. Зараз, за словами Гайдая, на Луганщині тривають важкі бої.

Також наразі російські сили на Луганщині закрили міста на виїзд на час проведення псевдореферендуму про приєднання до рф. За словами Гайдая, загарбники створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у "референдумі".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: