fbpx
Сьогодні
20:53 23 Вер 2022

Сестра командира полку "Азов" Волинського розповіла про його звільнення з полону

Тетяна Харько, сестра одного з п'яти командирів полку Азов Сергія Волинського (Волини) розповіла, як дізналась про те, що її брата звільнили з російського полону.

За домовленостями, Волина до кінця війни має перебувати на території Туреччини. За словами сестри, їй вже вдалось поспілкуватись з братом телефоном, а згодом родина планує приїхати до нього у Туреччину, розповіла в етері Сніданку з 1+1.

«Коли я почула голос свого брата — це був найщасливіший момент у моєму житті. Розумієш, що найстрашніше все позаду для хлопців, яких звільнили. Проте дуже сумно, що велика кількість наших героїв все ще залишаються в полоні. Сумно, адже ми всі бачили, в якому стані вони повертаються звідти, які всі худі. І для хлопців, які ще в полоні, це пекло продовжиться», — поділилась Харько.

Вона розповіла, що про обмін вони з іншими дівчатами з Асоціації родин захисників Азовсталі дізнались безпосередньо вранці у день події. Представників та представниць організації запросили на обмін, щоб зустріти героїв та підтримати їх. Проте кого саме будуть обмінювати — вони не знали.

«Я їхала на цю зустріч та не знала, буде мій брат обміняний або ні. Коли хлопці почали виходити з автобусів, я їх розпитувала, чи хтось бачив Волину. І один з воїнів, можливо помилково, або я не так його зрозуміла, наче сказав, що бачив його в одному з автобусів. Я почала активніше бігати та питати. І потім зрозуміла, що скоріш за все брат не приїхав сьогодні. Новини не дивилась, була там, з нашими захисниками, підтримувала їх та дівчат, когось фотографувала на пам'ять. І тут телефонують і я чую голос свого брата», — розповіла сестра Волинського.

Тетяна зізналась, що це був досить емоційний момент і вона до кінця не могла повірити, що їй телефонує Сергій: «Не знаю, скільки разів я вигукнула його ім'я. Це була дуже коротка розмова, багато інформації він не встиг розповісти».

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: