fbpx
Сьогодні
22:08 22 Вер 2022

В СБУ розказали, як обміняли обвинуваченого в держзраді Медведчука

Обмін обвинуваченого в держзраді кума володимира путіна віктора медведчука відбувався за рішенням суду та за написаною Медведчуком заявою.

Про це повідомили т.в.о голови СБУ Василь Малюк, начальник ГУР Кирило Буданов, голова Офісу президента Андрій Єрмак на брифінгу щодо обміну полонених.

"У серпні поточного року відбулися відповідні законодавчі зміни, нам пішов законодавець назустріч. Підставами (обміну – ред.) є заява безпосередньо Медведчука, а також рішення координаційного центру, який очолює Кирило Буданов. Від нього ініціативний лист отримав слідчий підрозділ СБУ, а також прокуратура.

В подальшому прокурор Генеральної прокуратури звертається з клопотанням до суду першої інстанції, де по суті слухається дана справа, суд приймає рішення. Що і відбулося позавчора і слугувало відповідною юридичною підставою для обміну, який ми вчора здійснили", – сказав Малюк.

У свою чергу, начальник ГУР Кирило Буданов "з точки зору розвідінформації" висловив думку, що Медведчук найбільше потрібен Федеральній службі безпеки рф.

"Медведчук наданому етапі найбільше потрібен саме ФСБ, а не комусь конкретно. Це особа, через яку напряму йшло фінансування багатьох агентурних мереж тут, взагалі фінансування певних посадовців і наповнення негласного бюджету ФСБ. Він їм конче потрібен. Це засіб і впливу, і відмивання коштів. Це і є головна причина, чому вони так за нього боролися", – вважає керівник ГУР.

Разом з тим, голова Офісу президента Андрій Єрмак на питання, навіщо росії Медведчук, висловив думку, що "це дуже потужний для них носій інформації".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: