fbpx
Сьогодні
Що відбувається 19:29 21 Вер 2022

Хроніка подій 21 вересня — 210 день війни росії в Україні: ключові події та рішення для перемоги

English version here

Ключові події дня

Успіхи ЗСУ

📌 За добу на Донеччині наші війська відбили атаки противника в районах 10 населених пунктів. 

За сьогодні  у Харківській та Донецькій областях ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів Куп'янськ, Веселе, Зайцеве, Курдюмівка та Бахмутське.

📌  Авіація ЗСУ завдала 32 ударів по позиціях росіян. Крім того, ППО української армії знищили одну крилату ракету та 3 БПЛА.

📌 Ракетні війська та артилерія ЗСУ завдали ударів по 22 об'єктах армії рф, включаючи склади боєприпасів, об'єкти ППО та понтонні переправи.

210 день війни

📌 Наші поліцейські патрулюють населені пункти на лінії вогню. Вони доставляють гуманітарні продуктові набори, ліки хворим, будівельні матеріали та допомагають в евакуації. На фото — селище Нововоронцовка, Херсонщина. Інфраструктуру селища майже повністю знищено російськими обстрілами.

📌 Підтверджено знищення комендатури в місті Сватове Луганської області, де противник організував штаб та склад боєприпасів. 

📌 Сьогодні "бавовна" завітала на склад рашистів і в Новоайдарі Луганської області.

📌 Вогневим контролем ЗСУ в окупованій Новій Каховці зупинено ремонтні роботи на мосту й уражено колону військової техніки, що готувалася до переправлення через Дніпро. 

📌 З початку повномасштабної агресії ліквідовано 55 110 окупантів, 2227 танків, 4748 бойових броньованих машин, 1340 артилерійських систем.

210 день війни

📌 Маріупольське "Ні референдуму"! Навіть в окупації маріупольці нагадують, що Маріуполь — це Україна! 

Злочини рф

Руйнування війна

📌 Вночі Нікополь на Дніпропетровщині війська рф обстріляли двічі. Туди прилетіли 30 російських снарядів. Постраждав 56-річний чоловік. У місті пошкоджені більш ніж 20 багатоповерхівок та приватних осель, автівки, газогони та лінії електропередач. Ворожі снаряди понівечили й місцевий хлібокомбінат, садочок, бібліотеку та декілька магазинів. 

У Великій Костромці пошкоджені кілька приватних будинків. Без світла лишилися 350 сімей. Енергетики лагодять лінії. 

📌 Вдень у Синельниківському районі Дніпропетровської області під обстріл потрапили об'єкт інфраструктури та сільгосппідприємство. Є руйнування. Попередньо — без постраждалих.

Одна людина загинула, двох поранено внаслідок сьогоднішнього обстрілу Червоногригорівської та Марганецької громад Нікопольського району Дніпропетровщини.

📌 Вчора росіяни знову обстріляли Запорізьку АЕС: є пошкодження інфраструктури на території станції, у тому числі в системі охолодження. Окупанти публікують результати своїх же обстрілів і, звичайно, у всьому звинувачують ЗСУ.

Також у Запорізькому районі ракетних атак зазнали села Григорівка, Юльївка, Річне, смт Камишеваха. За попередньою інформацією, ворог застосував ракети С300.

📌 У другій половині дня зафіксовано 5 прильотів в кількох районах Запоріжжя. Ударів зазнали інфраструктурні обʼєкти міста та приватні будинки. Поки що відомо про трьох постраждалих.

210 день війни

📌 Вночі обстріляно Холодногірський район Харкова. У багатоповерхівці після удару було заблоковано мешканців, ДСНС вивела звідти 10 людей. В іншому будинку — один поранений. В обох будинках зруйновано дахи та верхні поверхи. Також був "приліт" по залізничній інфраструктурі.

📌 Вчора вночі повідомлялося про прильоти по греблі в Печенігах поблизу Харкова. Є загроза руйнації. Може виникнути НС "внаслідок катастрофічного затоплення територій вниз за течією".

Руйнування війна

📌 Донеччина:

  • У Покровському районі завдано удару по Кураховому, влучення по будинку. Поранено 12 осіб, у тому числі — двох дітей. Ще одна людина може перебувати під завалами. Триває рятувальна операція ДСНС.
  • По Бахмуту та Сіверську била авіація, наслідки уточнюються.
  • Вранці в Торецьку артилерією пошкоджено адмінбудівлю, ніхто з цивільних не постраждав.

📌 Протягом доби 20 вересня та вночі 21 вересня російські війська обстрілювали Миколаївський район Миколаївської області. Удари завдали по Шевченківській, Первомайській та Куцурубській громадам.

деокупована Кам'янка на Харківщині

📌 Так виглядає після росіян деокупована Кам'янка на Харківщині. Село вщент знищене — росіяни "звільнили" місцевих від будинків, майна і мирного життя. Раніше в селі було близько тисячі жителів. Зараз залишилося всього 9…

210 день війни

📌 У Козачій Лопані на Харківщині знайшли дві катівні, в яких окупанти знущалися з мирних жителів. Катівні загарбники облаштували в підвалах залізничного вокзалу та місцевого магазину. 

📌 З місця масового поховання в Ізюмі станом на вечір 20 вересня ексгумували вже 263 тіла загиблих, з них 120 жінок та двоє дітей. Наразі ексгумація триває.

210 день війни

📌 У Києві затримали чотирьох місцевих, які передавали росіянам дані про столичні ТЕЦ для наведення ракет і зриву опалювального сезону. 

📌 У Криму заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова окупанти "засудили" до 17 років за ґратами. Джелялова та ще двох активістів "влада" звинувачує у підриві газопроводу в селі Перевальне. Кримські татари свою вину не визнають — справу сфабрикували, а щодо них застосовували тортури.

📌 путін оголосив про проведення часткової мобілізації в росії та доручив забезпечити безпеку "референдумів" у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, назвав захоплені рф українські території історичними землями вигаданої їм "новоросії". Тепер ще більше росіян помруть за хворобливі марення кремлівського диктатора.

Життя в умовах війни

📌 В Україні запрацював державний портал для пошуку роботи — "Єдиний портал вакансій". Вакансії з'являються на порталі в режимі реального часу.

📌 Українські підприємці зможуть цілий рік продавати товари на Amazon без комісії. Раніше підприємці з України платили від 7 до 17% від ціни за певну категорію товару.

📌 Рада ухвалила законопроєкт про добровільний жіночий військовий облік. Виняток — медики. Вони ставитимуться на військовий облік обов'язково.

Рішення для перемоги

Підтримка іноземних партнерів

💡 Євросоюз запровадить проти росії нові санкції в разі проведення псевдореферендумів.

💡 Джо Байден на Генасамблеї ООН заявив, що росія порушила основні засади статуту ООН. "путін виступив із безрозсудними ядерними загрозами. Ніхто не загрожував росії й ніхто, крім росії, не прагнув конфлікту", — підкреслив президент США. "Усі повинні чинити максимальний тиск на путіна, щоб зупинити війну. США хочуть, щоби війна в Україні закінчилася на справедливих умовах".

💡 В Укроборонпромі заявили, що Україна досягла угоди з однією з країн НАТО збудувати спільний завод з виробництва бреприпасів. Боєприпаси випускатимуться за стандартами НАТО. Деталі поки що не розкриваються.

💡 Пентагон замовив для України далекобійні дрони-камікадзе Switchblade 600, які мають дальність польоту 40 кілометрів. Наразі у нас на озброєнні Switchblade 300. Дальність — 10 кілометрів.

💡 Естонія передала ЗСУ протитанкові гранатомети, 120-мм міномети та 90-мм протитанкові гармати. 

💡 "Укрзалізниця" та Deutsche Bahn підписали меморандум, у якому домовились поглибити своє партнерство. Зокрема, німецька компанія допоможе відбудувати українську залізничну інфраструктуру.

💡 З міркувань безпеки, Естонія і Латвія не видаватимуть гуманітарні візи громадянам рф, які тікають від мобілізації. А міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс заявив, що росія так само небезпечна для Європи, як нацистська Німеччина в минулому столітті.

💡 Слідом за турецькими банками приймати російські карти "Мир" припиняють інші країни. Про це повідомили банки у В'єтнамі, Казахстані та Вірменії.

210 день війни

💡 Японський ютубер Коїчі Кувабара проводить кампанію "Безкоштовні обійми" по всьому світу з 2011 року. Тепер він приїхав до Києва, щоб продемонструвати свою підтримку та турботу українцям через обійми, які, здається, їм дуже сподобалися. "Я з Японії. Я не такий хоробрий, щоб піти в армію. Тому я прийшов сюди, щоб обійняти вас усіх і сказати — я з вами", — написано на плакаті Коїчі.

Українці, об'єднуємось!

💡 Український форвард, гравець іспанського клубу "Фуенлабрада" Роман Зозуля разом із колегами-футболістами оголосив про початок збору коштів для придбання БПЛА Bayraktar TB2 для ЗСУ. Ініціативу підтримала українська діаспора та посольство України в Іспанії.

210 день війни

💡 Український студент з КПІ Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією премії Global Student Prize. Він отримав золоту статуетку під час тижня ООН в Нью-Йорку. Разом з нею — 100 тисяч доларів на розвиток свого винаходу — робота для розмінування Quadcopter Mines Detector.

210 день війни

💡 9-річний Данило Моісєєв за останні два тижні власноруч пошив вже понад сотню екоторбинок. Юному франківцю вдалося назбирати 4500 гривень, з яких 3500 уже використали, щоб купити 235 пар шкарпеток для українських захисників.

210 день війни

💡 В Ужгороді провели кулінарний майстер-клас для дітей. Метою є відволікти дітей від жахів сьогодення, надати психологічну підтримку та прищепити любов до здорового харчування.

2
169

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: