fbpx
Сьогодні
14:22 22 Вер 2022

Киргизстан закликав своїх громадян не брати участь у бойових діях на території України

Фото: Кыргыз Республикасынын Россия Федерациясындагы Элчилиги

Посольство Киргизстану в росії закликало своїх громадян утриматися від участі в бойових діях на території іноземних країн

Про це йде мова у повідомленні посольства.

Там також зазначили, що за участь у війні громадян чекає кримінальна відповідальність.

Так у Киргизстані відреагували на рішення держдуми рф про спрощене отримання російського громадянства для іноземців. При умові, що вони уклали контракт про проходження служби у збройних силах рф.

"Посольство Киргизької Республіки в рф застерігає громадян КР, які тимчасово перебувають на території росії, від участі у збройних конфліктах чи військових діях на території іноземних держав, за які встановлена кримінальна відповідальність", написано у повідомленні посольства.

Зазначимо, держдума рф оголосила, що громадяни інших держав зможуть отримати паспорт росії у спрощеному порядку. Це сталося напередодні рішення кремля про часткову мобілізацію своїх громадян.

Так, у росії вирішили, що спрощена процедура отримання паспорта рф буде доступна іноземцям, якщо ті укладуть контракт на службу в російській армії чи інших військових формуваннях терміном не менше ніж один рік. Отримувати перед цим посвідку на проживання не потрібно.

А раніше для цього треба було відслужити в армії росії щонайменше три роки.

Також пропонується скоротити термін першого контракту для вступу на службу у званнях солдата, матроса, сержанта і старшини з п'яти років до одного.

Відповідно до статті 256 Кримінального кодексу Киргизької Республіки, за участь громадян КР у бойових діях на території іноземних держав передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

У разі надходження/отримання громадянами КР призову на участь у будь-яких військових діях посольство просить негайно звертатися до дипломатичного представництва Киргизької Республіки в рф.

Зазначимо, що раніше посольство Узбекистану в рф також застерігало своїх громадян від створення добровольчих батальйонів та/або участі у бойових діях на території іноземних держав.

І також за встановлено кримінальну відповідальність. Це оголошення з'явилося після телесюжету про створення в росії узбецького батальйону для участі у війні з Україною.

В Узбекистані закликали своїх громадян "не піддаватися на провокації та проявляти передбачливість".

А за даними Anadolu Agency, з аналогічною позицією виступила влада Казахстану.

Як повідомляла Рубрика, президент росії володимир путін вранці у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. 

Міністр оборони РФ Шойгу уточнив, що в ході часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: