fbpx
Сьогодні
13:09 21 Вер 2022

Як зняти готівку з картки на деокупованих територіях, де ще не встигли поновити роботу банки: знайшли рішення

Для мешканців ДОТ, які отримують пенсійні виплати або соцдопомогу на картку, Мінреінтеграції підготувало інструкцію.  

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У чому проблема? 

На деокупованих територіях України продовжують відновлюватись усі сфери життєдіяльності. Однак на це потрібен час. Не всюди налагоджено електропостачання та поновлений зв'язок. Тому не скрізь поки що працює банківська система: банківські відділення та банкомати. Зняти гроші, що надходять на картку (пенсії, соціальну допомогу тощо), в таких умовах непросто. Втім, це можливо.  

Яке рішення? 

 У Мінреінтеграції України розповіли, як зняти готівку на деокупованих територіях України, де ще не встигли поновити роботу банки й банкомати. Для мешканців ДОТ, які отримують пенсійні виплати або соцдопомогу на картку, Мінреінтеграції підготувало інструкцію.  

Як це працює? 

Гроші можна отримати на касах супермаркетів, аптек та АЗС (АТБ, «Сільпо», WOG та інші). Щоб отримати готівку, треба оплатити товар на касі карткою й повідомити про це касира, той попросить підтвердити операцію, ввівши PIN-код до банківської карти.

Як зняти готівку з картки на деокупованих територіях

Також можна скористатися сервісом "З картки додому" від "Укрпошти". Для цього потрібно перерахувати гроші на спеціальний рахунок, а курʼєр-листоноша доставить готівку за потрібної адресою протягом двох днів.

Крім того, власники банківських карток Visa, Mastercards і «Простір» можуть отримати готівку в POS-терміналі у відділеннях "Укрпошти". За одну операцію можна зняти від 50 до 15 000 гривень.

Як зняти готівку з картки на деокупованих територіях

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: