fbpx
Сьогодні
15:49 18 Вер 2022

У МЗС Румунії обурені заявою ексміністра про "поділ" України: це суперечать офіційній позиції уряду

У МЗС Румунії вважають неприпустимими заяви ексміністра Андрія Марги у публічному просторі щодо росіської агресії проти України та її наслідків

Про це йде мова у заяві румунського міністерства, опублікованій у неділю, яку цитують румунські ЗМІ.

"Ці заяви перебувають у кричущій суперечності з офіційною позицією Румунії щодо незаконної, необґрунтованої та неспровокованої агресії росії проти України, а також з основними принципами міжнародного права, що регулюють сьогодні міжнародні відносини", заявило МЗС Румунії.

У відомстві запевнили, що МЗС Румунії "категорично відкидає" позицію Марги, який приймає, заохочує та пропагує злісні наративи, що поширюються росією.

"МЗС знову заявляє про свою тверду підтримку суверенітету та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах", наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, колишній очільник МЗС та міністерства освіти Румунії Андрей Марга зробив заяву про потребу поділити частину території України між росією, Румунією, Угорщиною і Польщею. Колишній міністр заявив, що вважає "неприродніми" кордони України.

Зазначимо, що востаннє ексміністр працював в уряді у 2012 році, а у радянські часи був інформатором румунської Секурітате.

Також, колишні очільники МЗС Румунії розкритикували заяви Марги.

Як повідомляла Рубрика, посольство України в Бухаресті відреагувало на неприйнятні заяви Андрея Марги.

У неділю Марга скористався правом відповіді та повторив свої твердження, підкресливши, що вони "відповідають історичній правді".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: