fbpx
Сьогодні
10:56 16 Вер 2022

Європарламент вимагає від рф припинити примусові переміщення українців

English version here

Європейський парламент вимагає від рф негайно припинити всі примусові переміщення українських громадян до рф та на окуповані нею території.

Про це йдеться в ухваленій 15 вересня резолюції, передає ЄП.

Парламент рішуче засудив повідомлення про звірства, здійснені Збройними силами рф, їхніми співучасниками та окупаційною владою в Україні.

У своїй резолюції євродепутати відзначають, зокрема, насильницьку депортацію мирних жителів України, зокрема дітей, до рф, а також огидну практику рф в так званих "фільтраційних таборах", яка розділяє родини та призводить до зникнення українців.

Депутати Європарламенту закликали рф повністю дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного права та негайно припинити насильницьку депортацію та насильницьке переміщення українських громадян до рф та на окуповані рф території.

Вони також вимагають покласти край усім примусовим передачам дітей, а також будь-яким усиновленням дітей, переміщеним через міжнародно визнані кордони України.

Депутати наголосили, що насильницьке переміщення є воєнним злочином та потенційним злочином проти людяності.

Держдеп США у серпні закликав рф негайно припинити практику "фільтраційних таборів" для українців та примусові депортації після публікації експертного звіту, де вчергове задокументовані такі практики рф на окупованих територіях.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: