fbpx
Сьогодні
18:40 15 Вер 2022

Екологічна компанія переробила постери відомих фільмів на більш “реальні”, щоб привернути увагу до забруднення водних ресурсів

Серед фільмів, які отримали новий дизайн постів є "Щелепи", "Русалонька", "У пошуках Немо", "Аквамен" і "Вигнанець".

Екологічна компанія з виробництва туалетних і кухонних рулонів Oceans Plastic Free переосмислила культові кінопостери, щоб продемонструвати зростаючу проблему пластику в океанах та дати більш реалістичне уявлення про неї.

Кожен постер можна порівняти. Дизайнери створили дві картинки: таку, яку ми бачимо на екранах, та таку, якою вона є насправді.

"Якщо нинішній рівень забруднення пластиком збережеться, очікується, що до 2050 року пластик "переважить" всю рибу в океанах", — йдеться в заклику компанії.

"Хоча ми розуміємо, що фільми є засобом розваги та часто втечі від реальності, реальність полягає в тому, що кіноекран зараз знімає наші океани через рожевий об'єктив камери; зображуючи кришталево чисту воду, наповнену біорізноманіттям. Це те, до чого ми повинні прагнути, але для того, щоб цього досягти, нам потрібно спочатку визнати поточну ситуацію. Насправді вона менш мальовнича, оскільки дані Товариства охорони моря свідчать про те, що щороку в наші океани потрапляє близько 11 мільйонів тонн пластику", — зауважують в компанії.

Насправді така проблема є нагальною і для України, оскільки ще у 2021 році експертка проєкту ЄС EMBLAS з посиленого моніторингу Чорного моря Олена Марушевська на брифінгу зазначила, що Чорне море на 68% засмічено пластиком, який становить основну екологічну загрозу морській фауні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: