fbpx
Сьогодні
09:14 14 Вер 2022

Розвідка Британії вважає, що росія виснажила свої запаси і все частіше купує зброю у інших держав

Росія майже напевно дедалі частіше закуповує зброю в інших держав

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії.

Як зазначають у британській розвідці, рф купує зброю у країн, таких як Іран та Північна Корея. На ці країни поширюються жорсткі санкції.

Але росія вимушена це робити, бо її власні запаси виснажуються.

"Росія, найімовірніше, вперше розмістила іранські безпілотні літальні апарати в Україні. 13 вересня 2022 року українські офіційні особи повідомили, що їхні сили збили БПЛА "Shahed -136″ під Куп'янськом, в районі успішного наступу України, що триває",  підкреслюють британські розвідники в повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що втрата Shahed -136 поблизу лінії фронту говорить про те, що існує реальна можливість того, що росія намагається використати цю систему для завдання тактичних ударів.

Але не по стратегічним цілям в глибині української території.

До того ж, як писала раніше Рубрика, у британській розвідці вважають, що українські військові розбили сили РФ, які були ключовими у потенційній війні з НАТО.

Нагадаємо, що за даними ISW, Україна за кілька днів звільнила більше своїх територій, ніж росія захопила, починаючи з квітня.

До того ж, як повідомила заступниця міністра оборони Маляр,  українські військові звільнили 300 населених пунктів Харківської області.

Довідка

Shahed-136 – ударний БПЛА односторонньої дії із заявленою дальністю польоту 2500 кілометрів.

Подібні системи іранського виробництва, ймовірно, використовувалися при нападах на Близькому Сході, зокрема проти нафтового танкера MT MERCER STREET у липні 2021 року.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: