fbpx
Сьогодні
18:45 13 Вер 2022

В Україні запустили проєкт про те, як діти знаходять свій шлях в умовах війни

"Хроніки дітей війни" – це 8 відеоісторій дітей-переселенців з різних куточків України, відзнятих в рамках нового проєкту БФ «Голоси дітей».

Герої проєкту продають свої малюнки й збирають кошти на ЗСУ. Прибирають сміття в парку. Планують зіграти українську музику усьому світу. І точно знають: війна не вкраде їхні мрії!

Маша Ларіна – професійна спортсменка, яка готувалася до світових змагань під звуки обстрілів у підвалі. 24 лютого 2022 р. Маша, 17-разова чемпіонка України зі штовхання ядра та метання диска, зустріла в рідному Торецьку. Понад місяць сім'я фактично жила у підвалі, ховаючись від російських снарядів. Та дівчина вперто продовжувала тренуватися навіть у сховищі. «Я мріяла представляти Україну на чемпіонаті світу. Я не могла дозволити війні забрати мою мрію!» – каже Маша. Зрештою дівчина виїхала з Торецька евакуаційним потягом. А кілька тижнів тому, у свій 18-й день народження, Маша виступала на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів 2022 у Колумбії! Дівчина увійшла до двадцятки найкращих спортсменів. Але нині їх доводиться шукати можливість тренуватись за власний кошт.

В Україні запустили проєкт про те, як діти знаходять свій шлях в умовах війни

Історій дітей-переселенців тисячі, мільйони. Їм важко, та мрії українських дітей сильніші за війну!

Проєкт "Хроніки дітей війни" реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: