fbpx
Сьогодні
Партнерський матеріал 18:37 12 Вер 2022

Мільйонером може стати кожен: дієві поради

Більшість співробітників Cody Ukraine хочуть бути фінансово незалежними, цікавляться темою інвестицій та фінансової грамотності.

Вже чули про «Парадокс чашки кави»? Все починається з 1$. В рамках тім-білдінгу для нашої команди буде проведена серія лекцій по кроках даної інструкції. І ми хочемо поділитися знаннями, здобутими на першій із лекцій.

Історія Скруджа Мак-Дака із дитинства вчить нас, чому треба з розумом ставитися до фінансів, і як правильно накопичувати капітал. Все починається з обліку надходжень і витрат. Дуже важливо контролювати особисті фінанси, адже тільки так можна побачити, куди витрачаються гроші й чому не вдається їх примножувати.

  1. Візуалізуйте потоки надходжень і витрат, щоб чітко бачити перед очима кількість своїх активів і пасивів та розуміти, куди та наскільки раціонально вони використовуються. Ідея обліку фінансів полягає у тому, щоб знайти резерви для економії й акумулювання грошей. Тільки так можна побачити реальну картину своїх фінансів і не виходити за рамки розумного у своїх витратах. Закон: «З ростом доходів людини ростуть її витрати», – працює залізобетонно.
  2. Будуйте конкретний фінансовий план на один, п'ять чи десять років. І чим більш глобальним, здавалося б, недосяжним він буде – тим кращим буде ваш результат. Так працює закон примноження і притягання грошей. Ставте перед собою амбітну ціль, візуалізуйте й конкретизуйте її. Таким чином, ви підлаштовуєте під себе реальність, перетворюючи поставлену мету на активний розвиток і роботу над собою, а в результаті – на реалізацію фінансового плану.
  3. Розрізняйте поняття «активи» і «пасиви» та правильно розставляйте пріоритети. Узагальнюючи, можна дати короткі визначення: активи – те, що приносить дохід, а пасиви – те, що забирає частину грошей. Пасивом і активом може бути що завгодно, в залежності від того, як їх використовувати.
  4. Опануйте три рівні фінансовій грамотності:

I. Фінансовий захист. Це має бути легкодоступна і легко конвертована сума грошей, так званий фонд, який ми не маємо права витрачати. Формула: річний рівень витрат (місячний поріг множимо на дванадцять).

II. Фінансова безпека. Пасивний дохід сумарно має давати прибуток, що дозволяє вести базовий рівень проживання. Тобто це сукупність активів, які без вашої участі постійно генерують пасивний дохід, достатній для місячного проживання.

III. Фінансова свобода. Розмір активів, які будуть генеруватися, мають давати відчуття багатства. Формула: місячний розхід, що перевищує в 10 разів поточний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: