fbpx
Сьогодні
18:26 08 Вер 2022

Блінкен заявив, що підтримка США не припиниться до відновлення суверенітету України

Підтримка України з боку США і тиск на росію засвідчують свою ефективність і не припиняться, доки не припиниться агресія проти України.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Більш ніж шість місяців, як росія розпочала свою агресію. Зараз іде ваш контрнаступ і він ефективний. І це переважно завдяки неймовірній хоробрості та стійкості українців. Ми бачимо це на полі бою щодня. Ми надзвичайно раді, що можемо підтримати ваші зусилля, і ми продовжимо це робити", – сказав він.

Зокрема Блінкен оголосив про виділення додаткової підтримки України – ще 675 млн доларів в устаткуванні, ракети артилерії й інше устаткування. За словами держсекретаря, це двадцятий пакет допомоги із запасів США, і загальна сума підтримки вже сягнула 13,5 млрд доларів. Він також зазначив, що Держдеп інформує Конгрес США про наміри надати ще 1 млрд доларів зовнішнього військового фінансування для більш довготривалої підтримки, а також, що обговорив з очільником МЗС України Дмитром Кулебою довготривалу підтримку.

"москва платить надзвичайно високу ціну за цю агресію. Я думаю, що важливо наголошувати на цьому, адже ми бачимо, яку ціну росія вже платить – надзвичайно високу ціну. І вона буде лише зростати", – сказав він.

У цьому контексті держсекретар акцентував на тому, що ВВП росії падає – від 9 до 15% падіння цього року – і більше тисячі іноземних компаній залишають росію, найбільш талановиті росіяни залишають росію, обсяг імпорту падає.

За оцінками Блінкена, рф не може замінити озброєння і виробляти товари для власного народу, бо вони очікували в минулому; не може забезпечувати експорт, і в результаті скорочуються їхні ринки, і вони не можуть запозичувати кошти в рамках суверенного боргу.

"москва звертається за воєнною підтримкою до Північної Кореї, Ірану, оскільки ми систематично закриваємо їх доступ до імпорту. І ми продовжимо чинити цей тиск, доки не припиниться агресія проти України, й Україна не відновить свій суверенітет", – заявив Блінкен.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: