fbpx
Сьогодні
14:27 05 Вер 2022

Чоловіка, який здавав ворогу координати корпусів "Азова", ув'язнили на 16 років із конфіскацією майна

Суд визнав жителя Київщини винним у державній зраді за розвідку на користь ворога і засудив до 16 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомив прессекретар генпрокурора Борис Іванов, передає Офіс генпрокурора.

"Прокурори у суді довели, що у 2017 році представники фсб рф завербували засудженого. До лютого 2022 року він здавав іноземній розвідці місця розташування добровольчого батальйону "Азов" та інформацію про окремих військовослужбовців", – зазначив він.

За словами Іванова, з травня 2022 року, тимчасово проживаючи в Єгипті, чоловік через соціальні мережі вийшов на представників так званої "днр" та почав співпрацювати з ними. Заручившись підтримкою проросійськи налаштованого жителя Чернігівщини, він здійснював незаконну розвідувальну діяльність на користь псевдореспубліки, передавав інформацію про місця розташування шкіл та дитячих садочків на території Чернігівської області, а також місця дислокації військовослужбовців ЗСУ.

На початку червня 2022 року засуджений повернувся в Україну. Він приїхав у Чернівецьку область, де збирав відомості про дислокацію об'єктів критичної інфраструктури: залізничних переїздів, тунелів, мостів, час проїзду поїздів, а також місця розташування військових частин ЗСУ та інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань.

Правоохоронці викрили та затримали чоловіка у Чернівцях.

Його спільника затримано за місцем проживання на Чернігівщині та за здійснення незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації засуджено до 10 років ув'язнення.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: