fbpx
Сьогодні
20:49 04 Вер 2022

Екорішення: "Україна без сміття" збирає жерстяні бляшанки для потреб ЗСУ

Станція сортування вторсировини «Україна Без Сміття» закликає містян не викидати жерстяні бляшанки, а мити, сушити й приносити їх на станцію. Жерстяні бляшанки передаватимуть волонтерам, які виготовлятимуть з них окопні свічки для військових, а надлишки підуть на звичайне перероблення.

Жерстяні бляшанки — вторинна сировина, яка успішно переробляється і УБС приймають жерсть та інші види металу від самого початку відкриття станції. Але зараз бляшанки стали важливою частиною військово життя, адже в умілих руках волонтерів вони перетворюються на окопні свічки. 

«Україна без сміття» збирає жерстяні бляшанки для потреб ЗСУ

Окопні свічки роблять із бляшанок, картону й парафіну, їм не шкодять вологість і холод. Військові використовують такі свічки для підігріву або приготування їжі, для розведення вогнища, опалення невеликих приміщеннь і просто щоб погріти руки.

«До нас часто звертаються волонтерські організації й військові частини за бляшанками, і ми дуже раді допомогти. Нещодавно до нас звернулася організація «Маскувальні Янголи», і ми відвантажили їм 60 кілограмів жерстянок», – розповіла засновниця УБС Євгенія Аратовська.

«Україна без сміття» збирає жерстяні бляшанки для потреб ЗСУ

ЩО ЩЕ МОЖНА ПРИНЕСТИ НА СТАНЦІЮ ДЛЯ ЗСУ

На потреби армії станція також приймає електронні пристрої для куріння (одноразові сигарети, вейпи, «гло» й «айкоси»). Далі їх забирають інженери з КПІ й виготовляють з них елементи живлення для дронів, а відходи здають в УБС на безпечну утилізацію або перероблення.

Ще на станцію можна приносити соломинки для напоїв (діаметром не менше 6 міліметрів): вони слугують з'єднувальними елементами для дронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: