fbpx
Сьогодні
20:06 03 Вер 2022

Українські шеф-кухарі відкрили в Лондоні ресторан "Мрія": фото

31 серпня Юрій Ковриженко та Ольга Цибітовська запустили заклад Mriya Neo Bistro.

««Хіба хтось сказав тобі, що буде легко? Та хіба ти можеш жити без мети?». Інколи мені здається, що Святослав Вакарчук співав ці рядки про відкриття українського ресторану за кордоном. Навряд чи так було, але рядки лягають на сьогодення. 31.08.2022. Перший день роботи Mriya Neo Bistro. Такий, як є, а головне — незабутній. Дякую кожному, хто його розділив і хто підтримував", — написав про відкриття Юрій Ковриженко.

ресторан української кухні у Лондоні

Бістро має стати місцем у Лондоні, котре буде прославляти українську культуру, знайомити відвідувачів з традиційною кухнею та слугувати шматочком дому для переселенців. В інтерв'ю виданню Evening Standart шеф-кухарі відмічають, що для них цей ресторан втілення високої мети, порятунку та набйлижче до дому місце.

«Ми щодня бачимо жахливі картини з передової, — каже Ковриженко. — Їжа — чудовий інструмент показати іншу частину України».

ресторан української кухні у Лондоні

Партнерка шеф-кухаря Цибітовська додає: «Дійсно, їжа — це протилежність війни. Вона об'єднує людей, приносить радість і задоволення. Тому я хочу, щоб інші люди приходили і були здивовані. Я хочу, щоб вони відкривали нові поєднання їжі та були вражені Україною».

ресторан української кухні у Лондоні

Меню ресторану пропонує як нові оригніальні погляди на українську традиційну кухню, так і знайомі страви, котрі для багатьох українців смакуватимуть, як дитинство. Окрім того, ресторан «оздоблений» речима, котрі врятували з-під завалів розбомблених під час війни будинків.

ресторан української кухні у Лондоні

Ресторан, безсумнівно, подарує відчуття дому для багатьох українців, але він також створив робочі місця для переселенців. Вся команда складається з вимушених мігрантів, які тікають від війни, і всі вони мають надмірну кваліфікацію. За барною стійкою є адвокат; обслуговуючий персонал — вчителі математики та підприємці.

ресторан української кухні у Лондоні

Графік роботи ресторану Мрія:

вівторок — четвер, неділя

  • 12.00 — 16.00
  • 18.00 — 22.00

п'ятниця — субота

  • 12.00 — 16.00
  • 18.00 — 23.00

Адреса: 275 Old Brompton Road

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: