fbpx
Сьогодні
08:11 03 Вер 2022

На Запорізькому напрямку ЗСУ знищили колону російських окупантів, - Генштаб

Фото: Євген Малолетка/АП

Українські захисники знищили живу силу росіян на Запорізькому напрямку

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Як зазначають військові, за даними розвідки, колона з вантажівок ворога, одна з яких була заповнена тілами загиблих, прямувала в сторону Бердянська, де розгорнутий крематорій.

У Генштабі наголосили, що минулої доби загарбники завдали 6 ракетних та понад 20 авіаційних ударів по військових та цивільних об'єктах України, зокрема постраждали населені пункти Полтавка, Пришиб, Перемога, Хрещенівка, Осокорівка та Білогір'я.

Також військові додали, що з початком сутінок противник активізувався на Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках.

Наші сили відбили атаки в районах населених пунктів Бахмутське, Кодема, Зайцеве, Авдіївка, Мар'їнка та Времівка.

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін.
  • На Сіверському напрямку росіяни обстріляли райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області, Миропільське, Порозок Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку ситуація значних змін не зазнала. Наші сили утримують позиції та не дають ворогу просуватися вглиб території України.
  • На Харківському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Золочів, Великі Проходи, Руська Лозова, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Пришиб.
  • На Слов'янському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Велика Комишуваха, Карнаухівка, Вірнопілля. Активних наступальних дій ворог не вів.
  • На Краматорському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Райгородок, Сіверськ, Спірне.
  • На Бахмутському напрямку із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії ворог обстріляв райони Соледара, Бахмута, Кодеми.
  • На Авдіївському напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали Авдіївка, Водяне, Веселе.
  • На Новопавлівському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив, обстрілював райони населених пунктів Мар'їнка, Велика Новосілка, Нескучне, Вугледар, Павлівка.
  • На Запорізькому напрямку ворог обстріляв обʼєкти в районах населених пунктів Новосілка, Залізничне, Гуляйполе, Червоне, Щербаки, Білогір'я.
  • На Південнобузькому напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Лозове, Андріївка, Ольгине, Зелений Гай, Степова Долина. Сили оборони відбили наступ противника в районах Високопілля та Потьомкіного.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила понад 40 бойових вильотів, в ході яких було знищено декілька пунктів управління противника та склад з боєприпасами.

"Байрактар" завдав ракетного удару, в результаті якого детонував боєкомплект та знищено 2 одиниці броньованої техніки противника разом з екіпажами.

Ракетні війська та артилерія уразила понад 10 скупчень живої сили ворога, в тому числі 3 взводні опорні пункти. Знищено 3 ЗРК та декілька одиниць броньованої техніки окупантів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: