fbpx
Сьогодні
20:40 30 Сер 2022

Відмовитися від російського газу: Німеччина та Данія побудують вітроенергетичну станцію

За словами уряду, проєкт потребуватиме інвестицій у 9 млрд євро.

Про це пише Bloomberg.

У чому проблема? З початку повномасштабної війни в Україну все більше країн не хочуть мати нічого спільного з росією. Найбільшою проблемою досі залишається імпорт російських енергоресурсів. 

Яке рішення? Німеччина та Данія побудують спільний вітроенергетичний центр вартістю €9 мільярдів у Балтійському морі. За словами урядів, це стане значним кроком у процесі відмови Європи від залежності від російського газу.

Як це працює? Проєкт "Bornholm Energy Island" з'єднає кілька вітряних парків і розподілить вироблену ними енергію між двома країнами. Станція матиме потужність понад 3 гігавати, що вистачить для 4,5 мільйонів домогосподарств. Така станція запрацює у 2030 році.

За підрахунками уряду Данії, потрібно €3 мільярди на інфраструктуру та €6 мільярдів на будівництво вітряного парку. Німецький мережевий провайдер 50Hartz і данський Energinet поділять витрати та прибуток від проєкту.

Після його запуску інші країни Балтії та Польща матимуть можливість приєднатися до проєкту.

За словами міністра енергетики Німеччини, "енергетичний острів" розташують поблизу великих трубопроводів, через які російський газ транспортують до Європи.

"Але тепер це буде наша власна енергія, а не російський газ", – додав Роберт Хабек.

Нещодавно Німеччина також заявила про те, що зменшує залежність від російського газу. В країні затвердив комплекс заходів щодо енергозбереження на зиму, які обмежать використання освітлення та опалення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: