fbpx
Сьогодні
21:52 25 Сер 2022

Нідерландська Гаага проситиме для себе тимчасового зняття санкцій ЄС проти рф

Нідерландська Гаага проситиме тимчасового винятку щодо зняття санкцій ЄС проти росії, оскільки вона намагається вчасно знайти заміну контракту з російським постачальником газу – газпромом.

Про це повідомляє Reuters.

"У четвер нідерландське місто Гаага заявило, що проситиме тимчасового зняття санкцій ЄС проти росії, оскільки воно намагається вчасно знайти заміну контракту з російським постачальником газу "газпромом", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що санкції, запроваджені Європейським Союзом проти росії після її вторгнення в Україну, зобов'язують уряди та інші державні органи припинити чинні контракти з російськими компаніями до 10 жовтня.

Для Гааги це означає, що вона повинна знайти нового постачальника газу, щоб замінити існуючу угоду з газпромом.

Місто заявило, що провело загальноєвропейський тендер у червні та липні, але не залучило жодної пропозиції від потенційних постачальників.

"Індивідуальні переговори з постачальниками обов'язково приведуть до угоди", — написала в листі до міської ради олдермен Саскія Бруїнс, але, за її словами, не раніше кінцевого терміну 10 жовтня.

"Ми проситимемо звільнення від нашої поточної домовленості до 1 січня 2023 року, щоб гарантувати безпеку поставок і полегшити переговори", – сказала вона.

Відстрочку дозволять, переконана Бруїнс, оскільки Гаага виконала умову проведення своєчасного тендеру без позитивного результату.

Однак, за її словами, будь-який новий контракт, який має набути чинності 1 січня, буде значно дорожчим, ніж нинішня домовленість міста з газпромом.

Гаага є одним із багатьох нідерландських муніципалітетів, які мають енергетичний контракт з газпромом, але першою повідомила, що проситиме звільнення російського монополіста від санкцій.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: