fbpx
Сьогодні
21:52 15 Сер 2022

Червоний Хрест був в Оленівці двічі, але не зміг поговорити з полоненими без свідків

Фото: t.me/inapalm

Міжнародний комітет Червоного Хреста двічі відвідував військовополонених захисників України, яких утримували в колонії в окупованій Оленівці, але не зміг поговорити з ними без свідків.

Про це заявив речник МКЧХ Олександр Власенко у коментарі Суспільному.

«До деяких людей ми маємо доступ і мали доступ. В Оленівці ми справді були два рази. Після того, як туди було переміщено військовополонених, це було буквально за два-три дні після їхнього перевезення в Оленівку», — повідомив він.

За словами Власенка, візит тривав недовго і не повністю відповідав вимогам МКЧХ: представники організації не мали можливості оглянути всі приміщення та поговорити з військовополоненими без свідків. Він сказав, що метою цього візиту було привести полоненим питну воду.

Речник МКЧХ додав, що зараз Червоний Хрест має доступ до деяких військовополонених, організація веде переговори щодо Оленівки.

«Що стосується Оленівки, ми, звичайно, хотіли побачити цих людей. З приводу цього ведемо переговори. І в принципі, таким каменем спотикання є те, що ми хотіли побачити людей. Для нас важливо потрапити саме в місце, де вони знаходилися. Ми хотіли побачити людей, які там були…», — сказав він.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: