fbpx
Сьогодні
15:29 12 Сер 2022

У Франції заявили, що росія повинна негайно вивести свої війська із ЗАЕС

Фото: Енергоатом

Франція дуже стурбована серйозною загрозою безпеці українських ядерних об'єктів з боку російської федерації і наголошує, що росія повинна негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС.

Про це йдеться у заяві речника МЗС Франції у Твітері.

"російська федерація повинна негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і повернути Україні повний контроль над цією станцією, а також усіма ядерними об'єктами країни", – наголошується у заяві.

При цьому зазначається, що контроль рф над українськими ядерними об'єктами становить небезпеку для українського народу, а також для регіону та всього міжнародного співтовариства.

Також підкреслюється, що Франція вітає і з самого початку підтримує зусилля генерального директора МАГАТЕ, зокрема, активно сприяючи його плану технічної допомоги Україні.

"Ми нагадуємо про важливість дотримання семи основних принципів ядерної безпеки, визначених директором МАГАТЕ, а також направлення експертної місії на місце до Запоріжжя", – йдеться у заяві.

У дописі в Твітері МЗС Франції наголошує, що "присутність та дії збройних сил рф поблизу Запорізької АЕС значно підвищують ризик аварії".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: