fbpx
Сьогодні
19:55 11 Сер 2022

У Польщі найнижче безробіття за останні 32 роки: скільки українських біженців працевлаштували

Показник безробіття у Польщі у липні становив 4,9%. Це найнижчий показник за весь час з моменту падіння комуністичного режиму та початку ринкових реформ у країні.

З початку повномасштабної війни у Польщі працевлаштувались 372 тисячі українських біженців.

Найбільше з них працює у воєводствах: Мазовецькому (82,8 тис.), Нижньосилезькому (39,5 тис.) Лодзьському (36,4 тис.), Великопольському (34,5 тис.). Про це повідомляє аналітичний центр міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal із посиланням на Міністерство сім'ї та соціальної політики Республіки Польща.

Водночас Томаш Богдевич, генеральний директор Gremi Personal наголошує, що у порівнянні з 2021 роком, попит на вакансії в агентстві з боку поляків збільшився на 9%, навіть на позиції, які традиційно займали працівники з України. 

Цьому зростанню є кілька пояснень: перше — подорожчання життя у Польщі, висока інфляція (за прогнозом Єврокомісії річна інфляція у Польщі складе 12,2%) та зростання ставок з іпотеки.

 "Також ми помічаємо, що поляки починають освоювати роботи, на які раніше майже не звертали уваги, наприклад робота у харчовій промисловості та у логістиці. Певний парадокс у тому, що за умовних складнощів для економіки, зазвичай рівень безробіття зростає, натомість ми бачимо зворотний процес, коли рівень безробіття рекордно скорочується",додає Богдевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: