fbpx
Сьогодні
16:52 08 Сер 2022

Справа брата голови ОАСК Вовка: у суді оголосили обвинувальний акт

У Вищому антикорупційному суді прокурор оголосив обвинувальний акт у справі щодо експосадовця Служби зовнішньої розвідки Юрія Зонтова, який є братом голови ОАСК Павла Вовка.

Про це повідомляє САП

«8 серпня 2022 року за участі прокурора САП у Вищому антикорупційному суді розпочато розгляд по суті справи стосовно адвоката та його спільника, який також здійснює адвокатську діяльність, які обвинувачуються у заволодінні шахрайським шляхом грошовими коштами в особливо великому розмірі, а також підбурюванні до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди суддям ОАСК. Так, у судовому засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт та виступив зі вступною промовою», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після цього колегією суддів було оголошено перерву до 13 вересня 2022 року.

Окрім того, зазначається, що в ході досудового розслідування, прокурорами САП та детективами НАБУ зібрано достатньо доказів, які свідчать, про шахрайські дії вказаних осіб, а також про те, що фактичним власником вищезгаданого помешкання є саме колишній співробітник Служби зовнішньої розвідки України, проте ані вилучені кошти, ані помешкання в декларації службовця за 2020 рік зазначені не були.

У САП нагадали, що у травні 2022 року за клопотанням прокурорів САП Вищим антикорупційним судом для забезпечення потреб Збройних сил України передано понад 3,7 млн доларів США, майже 846 тис. євро, 20 тис. фунтів стерлінгів та 242 тис. гривень коштів, які були вилучені та арештовані в рамках розслідування вказаного кримінального провадження.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: