fbpx
Сьогодні
14:28 07 Сер 2022

Депозитарій Нацбанку України поновлює обіг цінних паперів

Депозитарій Національного банку України відновлює операції з державними цінними паперами

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Як зазначили у відомстві, це має надати додатковий ресурс для відбудови економіки.

"Поновлення обігу державних цінних паперів як основного інструмента інвестування учасниками ринків капіталу надасть додатковий ресурс для відбудови економіки.

Відновлення операцій з цими цінними паперами також дасть змогу фінансовим установам визначити їх ринкову вартість", наголошено в повідомленні.

Водночас, попри відсутність обмежень щодо операцій з державними цінними паперами, Нацбанк відтермінував застосування тарифів на депозитарні послуги до 22 грудня 2022 року.

Цей крок дасть змогу учасникам ринків капіталу поступово адаптувати свої бізнес-процеси до нових умов на фінансових ринках.

Як і раніше, депозитарій Національного банку закликає своїх клієнтів мінімізувати та за можливості скасувати тарифи на депозитарні послуги для своїх клієнтів на період відсутності тарифів депозитарію НБУ з метою залучення додаткових інвестицій на підтримку фінансового фронту країни.

Нагадаємо, що Національний банк з 6 серпня дозволив банкам не застосовувати ліміт на розрахунки фізичних осіб-волонтерів із гривневих карток за кордоном для купівлі товарів військового призначення.

А також Нацбанк України виступив на підтримку запровадження в Україні податку у розмірі 10% на купівлю валюти для здійснення імпортних операцій.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: