fbpx
Сьогодні
14:01 06 Сер 2022

У Верховній Раді зареєстрували проєкт щодо визнання незалежності Косова

До Верховної Ради подали законопроєкт щодо визнання Україною незалежністі Косова

Про це повідомив народний депутат України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram.

Він зазначив, що вже вніс відповідний проєкт постанови.

"Україна має визнати незалежність Косова. Подав у Верховну Раду відповідний проект постанови", наголосив депутат у повідомленні.

Він повідомив, що у 2010 році Міжнародний суд ООН визнав, що декларація про державний суверенітет Косово не підтримує норми міжнародного права, не порушує жодних резолюцій та міжнародних актів.

Недарма, 22 з 27 країн-членів ЄС, до якого ми так прагнемо, вже визнали Косово. Також Косово визнано США, Канадою та Великою Британією,Ю додав Гончаренко.

"Одразу відкидають різного роду маніпуляції – ситуація між Україною та президентами "ЛДНР" – це не та сама ситуація, як у Косово та Сербії. Це момент, коли Косово дійсно має право на незалежність, наголосив нардеп.

Нагадаємо, що увечері 31 липня 2022 року в Косовсько-Митровицькому окрузі на кордоні з Сербією було чутно звуки стрілянини і сирени. Косівський спецназ вже стягнув свої сили.

Зазначимо, що ескалація почалася за кілька годин до вступу в силу нового порядку, згідно з яким косовські серби з виданими Сербією номерними знаками на авто, повинні переоформити їх на знаки Косово (RKS).

Крім того, громадянам Сербії на території частково визнаної держави видаватимуть тимчасові документи, які замінять сербські.

Наразі, уряд Косово, щоб зняти напругу, відтермінував нові правила до 1 вересня.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: