fbpx
Сьогодні
21:06 03 Сер 2022

Естонія подасть пропозицію про заборону туристичних віз росіянам до країн ЄС

Естонія подасть пропозицію про заборону туристичних віз громадянам росії до країн Європейського Союзу вже найближчого тижня.

Про це оголосив міністр закордонних справ Естонської Республіки Урмас Рейнсалу на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає "Укрінформ".

"Буквально у найближчий час, протягом найближчого тижня, ми подамо цю пропозицію щодо заборони на національному рівні видачі віз. Естонія це вже припинила. Ми не видаємо туристичних віз росіянам починаючи з весни. І тепер ми закликаємо й інші європейські країни, які цього ще не зробили, зробити це", – сказав Рейнсалу.

Міністр зауважив, що вважає це можливим, наголосивши, що юридична відповідальність лежить на органах влади, на тих, хто вчиняє воєнні злочини на території України, але є і відповідальність російських громадян, які через власну пасивність дозволяють відбуватися цьому геноциду у XXI столітті посеред Європи.

Глава МЗС Естонії вважає, що у цьому питанні є два аспекти. Перший – це моральний, адже поки триває війна і діти вмирають від російських бомб, росіянам дозволяють приїздити з туристичними цілями в різні країни. Другий аспект, на переконання Рейнсалу, є практичним.

"кремль прагне уникати впливу війни на певні верстви російського суспільства, кажучи, що війна – це одна справа, вона ведеться на території України, а люди продовжують їздити собі на дачу, в Європу, вони можуть продовжувати жити. Єдина проблема – вони в Макдональдс не можуть потрапити. Це ми маємо припинити", – пояснив міністр.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: