fbpx
Сьогодні
14:17 02 Сер 2022

Зросла кількість жертв від ракетного удару по Вінниці до 27: помер в лікарні дитячий лікар-невролог Ковальчук

Фото: ДСНС

У медичному закладі помер дитячий лікар-невролог Павло Ковальчук, який отримав поранення внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня

Про це повідомила клініка "Нейромед".

"Він мужньо боровся за своє життя протягом двадцяти днів після окупаційного теракту у Вінниці 14 липня, але численні опіки та поранення виявилися дуже важкими", зазначили у медзакладі.

Довідка

Нагадаємо, що 14 липня  близько 11.00 три російські ракети влучили в будівлю з офісними приміщеннями в центрі Вінниці.

За словами голови Вінницької області Сергія Борзова, ще 4 ракети над областю збили сили ППО.

В Офісі президента повідомили, що удар по Вінниці росіяни здійснили ракетами "Калібр", які випустили з підводного човна у Чорному морі.

Президент Володимир Зеленський назвав цей ракетний удар терактом.

Усі тіла загиблих внаслідок ракетного удару окупантів по Вінниці ідентифіковано, з неділі почнуться поховання, а родичі загиблих та постраждалих отримають грошову компенсацію.

Міністерство оборони рф підтвердило, що російська армія під час удару по Вінниці цілилася в "Будинок офіцерів№ — цивільний об'єкт, який функціонує як концертний зал.

При цьому вони заявили, що в будівлі нібито відбувалася "нарада командування українських ВПС із представниками іноземних постачальників озброєнь".

Через удар по людному середмістю Вінниці на площі Перемоги "Ювілейний" та "Будинок офіцерів" зазнали сильних руйнувань; частково зруйновано медично-діагностичний центр.

16 липня фахівці ДСНС завершили розбір завалів.

За даними рятувальників, загалом внаслідок обстрілу пошкоджено та зруйновано 55 багатоквартирних та приватних житлових будинків, 40 автомобілів та 2 трамваї.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: