fbpx
Сьогодні
22:57 02 Сер 2022

Українські захисники отримають 30 дронів-розвідників

У межах програми "Армія дронів" вже закуплено 78 дронів-розвідників, перша партія з 30 мультикоптерів DJI Matrice 300 RTK прибула в Україну і днями відправиться на фронт.

Про це розповів голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь, передає "Укрінформ".

"Наша мета – закупити близько 200 дронів-розвідників. Перша партія з 30 дронів DJI Matrice 300 днями вже буде у військових. Ще 48 мультикоптерів – доставлять в Україну наступного тижня. Після цього їх також передадуть Збройним силами України", – зазначив він.

За словами очільника служби, час у польоті DJI Matrice 300 складає 55 хвилин, а максимальна висота – 7000 метрів. Також дрон оснащений технологією штучного інтелекту та камерами з тепловізорами, які здатні фокусуватись на цілях і виявляти потенційну небезпеку.

Щиголь уточнив, що наразі також закуплено 5 комплексів Fly Eye – безпілотних літальних апаратів зразка НАТО, які використовуються польськими спецпідрозділами. Один з них вже знаходиться в Україні, інші 4 – надходитимуть кожного тижня по одному.

Максимальна швидкість цього БПЛА становить 120-160 км/год, радіус застосування – до 50 км, практична стеля – 4000 м, розмах крил – 3,6 м, а довжина – 1,9 м.

"Один дрон DJI Matrice 300 коштує 720 тисяч гривень. Один комплекс Fly Eye, а точніше станція і два літачки, – 22 млн гривень, кожен окремо безпілотник – 5,8 млн гривень", – додав він.

Довідка

"Армія дронів" – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації. Це комплексна програма, в рамках якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня цього року.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: