fbpx
Сьогодні
19:31 02 Сер 2022

США розширили санкції проти росії через її глобальний "злочинний вплив"

English version here

Адміністрація Байдена оголосила про нові санкції проти росії через її глобальний "злочинний вплив" і операції з втручання у вибори.

Держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що новий транш санкцій "відокремлений і відрізняється від широкого спектру заходів, які США та їхні союзники продовжують застосовувати проти економіки та фінансової системи росії у відповідь на її незаконне вторгнення в Україну".

Нові санкції поширюються на "двох осіб і чотири організації, які підтримують глобальні операції Кремля зі зловмисного впливу та втручання у вибори", – сказав Блінкен.

Вони "зіграли різні ролі в спробах росії маніпулювати Сполученими Штатами та нашими союзниками та партнерами, включаючи Україну", – додав Блінкен.

Одним з тих, проти кого введено санкції, є Алєксандр Іонов, громадянин росії, якого звинувачують у "організації багаторічної іноземної кампанії зловмисного впливу, яка використовувала різні американські політичні групи для сіяння розбрату, поширення проросійської пропаганди та втручання у вибори в Сполучених Штатах".

За даними Міністерства фінансів, Іонов є президентом і засновником Антиглобалістського руху росії, який "підтримував зв'язки з сепаратистами та антиурядовими групами в Сполучених Штатах і за кордоном" і "отримав фінансування від російського Національного благодійного фонду, заснованого путіним на кошти олігархів".

Він "також є засновником ООО Ionov Transkontinental, яка має слід в Ірані, Венесуелі та Лівані". Обидві ці організації потрапили під санкції в п'ятницю, як і організація під назвою "STOP-Imperialism", яку, за словами Мінфіну США, Іонов використовував для поширення дезінформації.

Крім того, під санкції потрапила громадянка росії Наталія Бурлінова та її організація «Центр підтримки та розвитку громадської ініціативи "Креативна дипломатія" (PICREADI). "Незважаючи на спроби приховати свої стосунки з російським урядом та його розвідкою, російські спецслужби керують і фінансують Бурлінову та PICREADI", – заявив Мінфін.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: