fbpx
Сьогодні
09:45 02 Сер 2022

Окупанти зібрали на півдні близько 30 БТГ для наступу на Кривий Ріг та Миколаїв, - Арестович

Перед окупаційними російськими військами, зосередженими на півдні України, поставлено завдання до 6 серпня бути готовими до наступу на Миколаїв та Кривий Ріг Дніпропетровської області

Про це повідомив радник глави ОП Олексій Арестович у програміу програмі "Фейгин LIVE".

З його слів, загарбники зібрали на півдні приблизно 30 батальйонно-тактичних груп (БТГ) для наступу за вказаними напрямками.

Радник глави ОП припустив, що росіяни, оскільки "так нічого під час цієї війни не навчилися", підуть у наступ широким фронтом і "порвуть собі штани".

Протевін не впевнений, що наступ російських військ розпочнеться саме 6 серпня – "можуть затягнути й не вкластися у строки".

Арестович оцінив загальну чисельність військ окупантів на тимчасово окупованому півдні України приблизно у 22 тис. військових.

Водночас, за словами експерта, якість цих військ дуже низька, штати БТГ – "дуті".

Тому жителям Миколаєва та Кривого Рогу, якщо вони, як висловився Арестович, уже "збиралися непритомніти", не варто цього робити і не потрібно боятися.

Він запевнив, що на напрямках можливого наступу окупантів їм протистоїть "достатня кількість" українських військ. Крім того, за словами Арестовича, Україна має "певний задум" у зв'язку з перекиданням сил окупантів на херсонський напрямок.

"Він передбачає: що більше їх туди приїде, то для нас краще", – наголосив експерт.

Представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Вадим Скібіцький 31 липня підтвердив, що росія перекидає велику кількість військ на територію окупованого Криму та півдня України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: