fbpx
Сьогодні
20:55 01 Сер 2022

Мінцифри звернулося до Meta через блокування контенту про російське вторгнення

English version here

Фото: Reuters

Міністерство цифрової трансформації України звернулося до компанії Meta, якій належать Facebook та Instagram, щодо блокування дописів про дії російської армії в Україні.

Відкритий лист опублікували на сайті Мінцифри.

В уряді розповіли, що українські блогери, журналісти та активісти, які висвітлюють перебіг війни в Україні, часто стикаються з блокуванням контенту у Facebook та Instagram. Увесь цей час команда Мінцифри допомагає розблоковувати пости та акаунти, але це не розв'язує проблему глобально.

Дописи про війну блокуються через автоматичні алгоритми, неякісне модерування та надмірну активність російських ботів, що скаржаться на публікації.

Очільник Мінцифри Михайло Федоров просить Meta відкрити для українських користувачів правила з модерації українського контенту та поділитися списком заборонених слів, які сприймаються системою як неприйнятні. Це дозволить уникнути масових блокувань.

«Соцмережі створені для того, щоб розповідати правду. Але не можемо це робити достатньо коли політики соціальних мереж створені лише для мирного часу. Ми розуміємо політику Meta щодо ненависті, але вважаємо несправедливим блокування акаунтів та приховування постів. Ми знаємо, що Україна переможе. Але із вашою допомогою це станеться набагато швидше», — пише Федоров.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: