fbpx
Сьогодні
18:28 31 Лип 2022

Українська авіація вдарила по опорних пунктах росіян на Херсонщині, — ОК "Південь"

Українські літаки штурмової авіації завдали два удари по опорних пунктах окупантів у районах Білогірки та Сухого Ставку на Херсонщині. Наразі ворожі втрати дорозвідуються.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

У дунайському гирлі Бистре лоцманський катер отримав пробоїну у результаті зіткненні з невідомим вибуховим пристроєм. Екіпаж евакуйовано малим катером Морської охорони. Постраждалих немає, обставини події уточнюються. Прохід гирлом Бистрим тимчасово обмежено, зазначає ОК.

Наразі у Чорному морі поблизу кримського узбережжя від мису Тарханкут до Новоросійська маневрують 17 бойових кораблів та катерів чорноморського флоту рф. Серед них: 6 носіїв крилатих ракет «Калібр» (загальна сума 44), а також 4 великі десантні кораблі.

«Враховуючи тяжіння ворога до сакральності та визначних дат, загроза ракетної атаки з моря є максимально високою, але це не виключає застосування авіації та наземних ракетних комплексів. Тож, дії за сигналами повітряної тривоги мають бути оперативними та чіткими, в районах досягання інших видів озброєння також потрібна максимальна пильність і обережність», — попереджає командування.

Людей також закликали утриматися від відвідування узбережжя й купання в прибережних водах через мінну небезпеку.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: