fbpx
Сьогодні
11:29 28 Лип 2022

До Києва у День державності прибув президент Литви Науседа

Президент Литви Гітанас Науседа прибув до Києва у День української державності, щоб особисто вручити президенту України Володимиру Зеленському нагороду

Про це Науседа розповів у Twitter, пише Рубрика.

"Щойно приїхав до Києва. Цього особливого дня, коли Україна вперше відзначає День державності, виступлю перед українським народом у Верховній Раді",  зазначив Науседа.

Президент Литви додав, що проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським та вручить йому орден Вітовта Великого – найвищу державну нагороду Литви.

Як раніше писала Рубрика, вранці 28 липня Президент України Володимир Зеленський привітав українців із Днем української державності.

"Ми не здамося. Не опустимо рук. Нас не залякати.

Україна – самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди", наголосив президент.

24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України, президент Володимир Зеленський оголосив про заснування нового свята – Дня української державності, яке відзначатиметься у День хрещення Русі-України.

31 травня 2022 року Верховна Рада встановила, що 28 липня в Україні буде святковий день – День української державності.

Як повідомляла Рубрика, днями на саміт перших леді до Києва з візитом приїздила дружина президента Литви Гітанаса Науседи Діана.

Раніше Науседа закликав до жорсткіших санкцій проти росії, наголосивши, що вони мають бути справді ефективними і такими, які не можна обійти.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: