fbpx
Сьогодні
13:04 25 Лип 2022

Завдяки HIMARS позиції ЗСУ біля Ізюма обстрілюють у 10 разів менше, — командир 93-ї бригади

Photo: facebook.com/GeneralStaff.ua

Командир 93-ї бригади ЗСУ "Холодний Яр" Богдан Дмитрук розповів, що завдяки влучним ударам РСЗВ HIMARS під Ізюмом росіяни вдесятеро менше обстрілюють позиції захисників.

Під час спілкування з журналістами The Washingtom Post військовий пояснив, що лише в його підрозділі кількість загиблих та поранених різко скоротилася, якщо порівнювати з ситуацією у квітні, коли ЗСУ лише прийшли на цей напрямок.

"Кожен тиждень у нас приблизно один хлопець отримує струс мозку. До удару HIMARS їх було близько двох-трьох на день через інтенсивність обстрілів. Вони не мають поняття, де знаходиться HIMARS", — заявив комбат.

Дмитрук пояснив, що обстріли зменшилися тому, що росіяни економлять боєприпасі, які через успішну роботу американських систем в них дуже швидко закінчуються. Також вони бояться, що артилерійські атаки по ЗСУ можуть перерости у відповіді з допомогою HIMARS по позиціях окупантів.

"Росіяни, ймовірно, пристосовуються до HIMARS, переміщуючи свої склади з боєприпасами углиб окупованої території", – додає також Дмитрук.

Довідка

Глава офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що США та союзники нададуть Україні до 30 РСЗВ HIMARS та велику кількість боєприпасів до них.

Наразі в Україну вже доставлено 12 далекобійних артилерійських систем американського виробництва та певну кількість MLRS M270.

У новому пакеті військової допомоги США анонсували постачання ще чотирьох установок HIMARS.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що для оборони України необхідно 50 HIMARS та ракетних систем M270, а для наступу – 100.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: