fbpx
Сьогодні
19:50 20 Лип 2022

Окупанти мають намір загнати військову техніку та арсенал до енергоблоків ЗАЕС

Фото: facebook com rostinfocom

росіяни вимагають від адміністрації Запорізької АЕС відчинити їм машинні зали на енергоблоках ЗАЕС, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал, чим порушують всі норми і вимоги щодо ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС.

Про це повідомляє Енергоатом у Телеграмі.

"Військові рф вимагають від адміністрації української атомної електростанції відчинити їм машинні зали на 1-му, 2-му і 3-му енергоблоках ЗАЕС, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал. Це видається загарбникам більш безпечним, оскільки вони страшенно бояться "подарунків" від ЗСУ. Тож зараз до машзалів вони хочуть загнати танки, вантажівки, зброю з боєкомплектом тощо", – йдеться в повідомленні.

В Енергоатомі застерігають: розмістивши там свій "мотлох", рашисти перекриють доступ пожежної техніки до трьох енергоблоків. І в разі пожежі, ризик якої зросте багатократно, її гасіння буде вкрай проблематичним, адже спеціалізований транспорт просто не зможе під'їхати.

Таким чином, російські загарбники порушують всі норми і вимоги щодо ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС. Загарбники планують зберігати зброю та вибухівку прямо в машинних залах енергоблоків найбільшої в Європі атомної електростанції.

Енергоатом закликає міжнародне співтовариство вжити всіх можливих заходів для звільнення української ЗАЕС від ворога.

Довідка

ЗАЕС перебуває під контролем російських військових з 4 березня. На території станції близько 500 військових рф і велика кількість військової техніки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: